Het woord ‘tussendoortje’ verraadt het al. Snacken deden we normaal gesproken tussen onze vaste eetmomenten door: ontbijt, lunch en diner. Onze traditionele eetpatronen behoren inmiddels tot vervlogen tijden.

Dat zeggen onderzoekers van het consumentenonderzoeksbureau Hartman Group. Onze moderne eetgewoonten worden door de onderzoekers knap omschreven als de ‘snackificatie’ van de voedselcultuur.

Tussendoortjes

Dit komt omdat wij steeds minder consequent zijn in het aanhouden van de conventionele eetmomenten dan voorheen. Bovendien bestaan er ook minder regels over wanneer en wat er in de ochtend en middag wordt gegeten.

Volgens het trendonderzoek is onze eetcultuur continu in beweging. De toename van snackgelegenheden zijn een voorbeeld van een meer flexibele houding van consumenten ten opzichte van eten en drinken. Het tussendoortje is vandaag de dag goed voor de helft van de totale eet- en drinkconsumptie.

Op het werk

Normaal gesproken is het nuttigen van een lekker tussendoortje iets wat om de gebruikelijke maaltijden heen wordt gepland. In de huidige eetcultuur staat het werkschema op de eerste plaats en worden ontbijt en lunch (met name tijdens de werkweek) steeds vaker gesnackificeerd, aldus het onderzoek.

Zo wordt een snelle snack bijvoorbeeld vaker achter het bureau gegeten, als oplossing tegen een knorrende maag. De tijd die we normaal gesproken kwijt zijn aan plannen, (voor)bereiden en opruimen kan dan weer voor andere bezigheden worden vrijgemaakt.

Bewust en gezond

Sommigen denken bij het woord snack al snel aan een zakje chips, of een handje snoep. Niets is minder waar, blijkt uit de groeiende belangstelling voor bewuste, gezonde keuzes op het gebied van voeding. De ooit zo treffende samenstelling snaccident blijkt dus aan vervanging toe, ook al klinkt dat wellicht minder leuk.

Er is bijvoorbeeld steeds meer bijval voor voedingsmiddelen met bepaalde eigenschappen. Voorbeelden hiervan zijn proteïne rijke voedingsmiddelen, verse voedingsmiddelen die zo min mogelijk zijn bewerkt, verteerbare superfoods, alternatieve langzame koolhydraten en suikerarme powersnacks.

Bovendien kiezen consumenten sneller voor portion control in de vorm van portieverpakkingen voor onderweg. Deze ontwikkeling juichen wij natuurlijk maar al te graag toe.

 

Wist je dat onze bites worden verpakt in handige portieverpakkingen van 30 gram?Een ideaal tussendoortje voor op werk. Neem gerust een kijkje in ons assortiment.

Onze bites