Naast de verschillende soorten noten die in onze bites zitten, vind je in ons assortiment ook een aantal heerlijke mixen met gedroogd fruit. Daarom leek het ons een goed plan om hier wat meer over te vertellen.

Van vers naar gedroogd

Regelmatig kom je in onze bites gedroogd fruit tegen: van gedroogde mango tot rozijnen en gedroogde cranberry’s. Het fruit wordt gedroogd in de buitenlucht, of in een droogtunnel. Zo wordt bijna al het water eruit gedroogd (en kunnen ze dus niet gaan schimmelen), krimpen de vruchten en krijgen ze een donkere kleur. Hierdoor is het fruit veel langer houdbaar en krijgt het een bijzondere, stevige bite. Handig en lekker dus! Maar hoe gezond is het?

Gezond gedroogd fruit

Gedroogd fruit past goed in een gezonde snack. Het zit namelijk vol antioxidanten en vitamine B1 en B6. Het zit ook boordevol vezels, vaak zelfs meer dan in vers fruit! Gezond dus, maar ook lekker zoet. Ideaal dus als vervanger van snoep of andere ongezonde zoetigheden.

Gedroogd fruit & onze bites

Probeer bijvoorbeeld eens onze gloednieuwe bite Nr. 38 Tropical Daydream. Alleen maar gedroogde mango en slechts 119 kcal, wat wil je nog meer? Toch wat noten en zaden in combinatie met het gedroogde fruit? Geen probleem, daar hebben we ook genoeg combinaties mee. Denk bijvoorbeeld aan de Nr. 50 Hazel Power met rozijnen en gedroogde cranberry’s, in combinatie met hazelnoten en amandelen. Nr. 65 Cheeky Apricot bevat overheerlijke gedroogde abrikoos. De mooie Nr. 74 Dear Good Morning bite bevat verrassend lekkere gedroogde dadel, zeker het proberen waard! Gedroogd fruit werkt dus ook perfect in combinatie met noten en zaden in onze bites. Sowieso kun je op onze website onder ‘bites bestellen’ heel gemakkelijk filteren op bites met gedroogd fruit.

Pure gedroogde mango, hmmm….