Een allergie is een overgevoeligheidsreactie van het afweersysteem op bepaalde stoffen. Specifieker nog is een voedselallergie, hier is er sprake van overgevoeligheid voor bepaalde voedingsbestanddelen. Een noten- of pinda-allergie is hier een voorbeeld van. Zo’n 35 jaar is er al aandacht voor pinda-allergieën. De laatste jaren is dit uitgebreid naar noten in het algemeen, hiervan komen namelijk steeds meer allergische reacties aan het licht. Het is -gelukkig- niet zo dat als je een notenallergie hebt, je op alle noten allergisch reageert.

Hoe ga je om met een notenallergie?

Er staat er op de meeste producten of deze sporen van noten en/of pinda’s bevatten. Sinds december 2014 zijn restaurants verplicht om allergie-informatie te geven. Zo weet je wat je wel en niet kunt bestellen, en waar je wel en niet kunt eten met je (noten)allergie. Restaurants geven alleen info over de producten zelf, dit betekent dat kruisbesmetting (dus dat via andere producten jouw eten in aanraking met bijvoorbeeld noten is gekomen). Blijven opletten is dus belangrijk. Onderzoekers in de British Journal of Nutrition pleiten ervoor dat er betere educatie komt over notenallergieën. Het belangrijkste is dat mensen bewust worden van hoe ze symptomen van een allergische reactie voor noten kunnen herkennen en hoe een heftige reactie te behandelen. Alert zijn blijft dus essentieel, hoe wel er al veel is verbeterd voor mensen met een notenallergie.

Notenallergie en bites? Dat kan!

Wil je nou wel tussendoortjes eten, ondanks een noten- en/of pinda-allergie? Of een andere allergie? Op onze website kun je van elke bite precies zien wat de allergie-informatie is, onder het kopje ingrediënten. Zo kun je alsnog een geschikte bite vinden! Er zijn genoeg bites met maar één type noot. Er zijn zelfs bites zonder noten, bijvoorbeeld Nr. 71 Sweet Chili Peas. Geroosterde groene erwten in een sweet-chili kruidenmix, hmmm… Of onze nieuwe Nr. 38 Tropical Daydream met alleen maar gedroogde mango. Op ons kantoor in De Pijp is deze al een enorme hit!

Check snel onze bites, of er ondanks jouw allergie een bite voor jou tussenzit. Er is genoeg keus, zoals je kunt zien!