Wie houdt er niet van deze noten? Ze zijn lekker en je kunt ze voor van alles gebruiken. Maar wat zit er achter walnoten, hoe gezond zijn ze en waar kun je ze wel niet wel voor gebruiken?

Mythes achter walnoten 

Deze noten waren populair onder Romeinen, zij hebben ze dan over heel Europa en Noord-Afrika verspreid. Ze zouden een middel zijn tegen onder andere ontsteking. De geneeskrachtige werking van de walnoot komt vaker voor door de geschiedenis, zo ook in de signatuurleer die populair was tijdens onder andere de middeleeuwen. Ze lijken namelijk sterk op hersenen door de dop die om de noot heen zit, en zouden op het brein dus een helende werking op hebben.

Hoe gezond zijn ze nou eigenlijk?

Inmiddels blijkt uit de moderne wetenschap dat hier geen bewijs voor is, en dat als er een effect is dit berust op puur toeval. Toeval dat deze noten dus inderdaad goed voor je hersenen zijn. Het belangrijkste blijft dat ze super gezond zijn! Uit wetenschappelijk onderzoek van the Journal of Nutrition blijkt namelijk dat walnoten kunnen helpen tegen oxidatieve stress en ontstekingen. Ook kan het eten van deze noten het verminderen van de hersencapaciteit op latere leeftijd tegengaan. Ander onderzoek toont aan dat van alle noten, de walnoot de meeste antioxidanten bevat. Dit is belangrijk voor een goede stofwisseling. En wij weten, zonder onderzoek, dat walnoten elke dag goed maken!

Bites met walnoten

Een echte favoriet is de Nr. 46 Going Banana’s. De combinatie met gechocolateerde gedroogde banaan. Crunchy en uitgesproken, net zoals de walnoot zelf. De nieuwe Nr. 73 Oh My Cappuccino wordt ook erg positief ontvangen: de combinatie van walnoten, karameldruppels en cappuccinoballetjes blijkt niet te weerstaan, again… De walnoot is dus een gezonde én lekkere snack en met van alles te combineren!

walnoten

Waar kun je ze voor gebruiken?

Waar kun je ze nog meer voor gebruiken? De klassieker met honing en geitenkaas werkt altijd, of het nou op een broodje is of in een salade. Walnoten gaan ook goed met fruit, dit weten wel al van Nr. 46 Going Banana’s. Deze wortel-appelsalade van Simone’s kitchen is super gezond, en nog lekkerder met extra veel walnoten. Het wordt weer warmer weer, we kunnen bijna weer buiten eten en daarin kan deze heerlijke salade eigenlijk niet ontbreken vinden wij. Healthy and pleasuring!