Op onze nieuwe zakelijke website vind je benefits als je jouw favoriete bites aan het bestellen bent. Maar wat zijn benefits eigenlijk en waar zijn ze goed voor?

Voedingsclaims en het Voedingscentrum

Benefits zijn voedingsclaims die wij over onze bites mogen doen, volgens de strenge eisen van het Voedingscentrum, opgesteld door de Europese Commissie. Een voedingsclaim is dus alleen geldig als deze voldoet aan Europese regels. Voorbeelden zijn ‘een bron van eiwitten’ en ‘zoutloos’. Maar wat zijn deze strenge eisen? In dit blog zullen de verschillende benefits voorbij komen, met wat voorbeelden van onze bites erbij natuurlijk!

Alle benefits op een rijtje

De benefit bron van eiwitten houdt in dat van alle energie die de bite levert, hiervan minimaal 12% uit eiwitten moet bestaan. Eiwitten helpen je een verzadigd gevoel te krijgen en spierweefsel in stand te houden. Welke bites van ons zijn rijk aan eiwitten? Bijvoorbeeld Nr. 70 Peas & Beans. Super lekker met meerdere soorten gedroogde sojabonen en tuinbonen. De eiwitten in deze bite zorgen ervoor dat je spieren zich weer herstellen na het sporten, of dat jij je gewoon herstelt na het werk!

Minimaal 15 gram noten betekent dat er in een bite minimaal 15 gram noten per 100 gram zitten. Zo weet jij dat je aan mooie hoeveelheid noten komt elke dag. Noten leveren onder andere ijzer, vitamine B1 en vitamine E. Nr. 36 Salty Nuts is een mooi voorbeeld: deze bestaat uit amandelen, cashewnoten, pecannoten en pinda´s. Get nuts!

Zonder toegevoegde suikers: ideaal als je wilt letten op je suikerinname. Veel producten claimen dit, maar wat houdt dit eigenlijk in? Het kan wel zijn dat er van nature suikers aanwezig zijn, dit staat dan op het etiket. Onze Nr. 1 Superfruit zit vol met gedroogd fruit, maar zonder toegevoegde suikers.

De benefit zoutloos wordt ook wel natriumvrij genoemd. De bites met deze benefit bevatten maximaal 0,0125 gram zout, dat is 0,005 gram natrium per 100 gram. Ideaal dus als je zoutloos of minder zout wilt eten. Te veel zout eten kan leiden tot onder andere een verhoogde bloeddruk en hart- en vaatziekten. Een zoutloze bite is bijvoorbeeld de Nr. 74 Dear Good Morning: pure cashewnoten met gedroogde dadels en pure chocolade. Zoutloos en toch veel smaak!

Selecteer op benefits bij ‘bites bestellen’ en kom zo bij jouw ideale bite uit. Doe mee met de healthy snacking revolutie en eet bewust!